UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США виявлена загублена картина Поллока

Вартість картини оцінюється приблизно в 15 мільйонів доларів.

Картина американського художника Джексона Поллока була виявлена в гаражі в штаті Арізона, повідомляє CNN.

Картина, написана гуашшю, може бути одним із втрачених полотен Поллока. Вона була написана в період між 1945 і 1949 роками, а її вартість оцінюється в 15 мільйонів доларів.

Полотно було виявлено в гаражі пенсіонера родом з Небраски. Його друг, який допомагав з переїздом у будинок престарілих, порадив виставити деякі картини з гаража на аукціон. Голова аукціонного дому Джош Левін, який прибув в гараж, запідозрив, що один із творів може належати пензлю Поллока.

Виявилося, що картина належала зведеній сестрі пенсіонера, яка була знайома з художником.

Джексон Поллок - ідеолог і лідер абстрактного експресіонізму. Однією з найбільш значущих його картин вважається "№ 5, 1948", яка в 2006 році була придбана мексиканським колекціонером за 140 мільйонів доларів, ставши одним з найдорожчих картин у світі.

Раніше повідомлялося про те, що картина італійського художника-експресіоніста Амедео Модільяні "Лежача оголена" була продана за $ 170,4 млн на аукціоні Сhristie's у Нью-Йорку. Таким чином, це полотно стало найдорожчою роботою живописця: попередній максимум для картин Модільяні становив $ 71 млн.