UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нью-Йорку на аукціоні за $ 81 мільйон продали картину Ван Гога

На картині намальований вид з вікна французької лікарні.

Картина нідерландського художника Вінсента Ван Гога "Зоране поле і орач" продана в Нью-Йорку на аукціоні Сhristie's за $ 81,3 млн.

Оціночна вартість полотна, яке пішло з молотка в понеділок, 13 листопада, становила понад $ 50 млн, пише "ТАСС".

На картині, написаної в 1889 році, зображений вид з вікна пансіоні-лікарні Святого Павла на півдні Франції, де Ван Гог перебував в останні роки свого життя.

Ця робота була головним лотом на торгах творами абстракціоністів і імпресіоністів, що зберігалися у приватній колекції.

Картина одного абстракціоніста Василя Кандинського "Імпровізація з кіньми" (1911) була продана за майже $ 12,7 млн (оцінювалася в $ 9-15 млн), робота французького художника Анрі Матісса "Регата в Ніцці" (1921) оціночною вартістю $ 12 млн куплена за $ 16,6 млн.

Робота Марка Шагала "Ваза з квітами" (1928) була продана за $ 4,5 млн. Полотно одного із засновників імпресіонізму Клода Моне "Ранок на Сіні" ( 1897) пішла за $ 23,4 млн). Картина Пабло Пікассо "Жінка на корточках (Жаклін)" (1954), зображує його дружину і музу Жаклін Рок, реалізована за $ 36,9 млн при оціночної вартості $ 30 млн.

Колекція належала американському філантропу та меценату Перрі Бассу та його дружини Ненсі, які померли кілька років тому, включала понад 60 робіт. Всього на аукціоні виручили $ 479 млн.

Раніше повідомлялося про те, що картина "Дівчата на мосту" Едварда Мунка була продана на аукціоні за 54,5 мільйона доларів.