UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Львові пройде театральний фестиваль "Золотий Лев на вулиці"

Свої спектаклі і вистави покажуть театри і циркові артисти з різних країн.

У Львові з 30 вересня по 3 жовтня пройде театральний фестиваль "Золотий Лев на вулиці", учасниками якого стануть циркові артисти з різних країн.

"Золотий Лев на вулиці" - це не просто вуличний фестиваль, а театральна європейська традиція і один з найпрестижніших театральних форумів України. Щороку він перетворює Львів на величезну театральну сцену, дарує яскраві враження і відчуття. Тут можна побачити вистави світового визнання, прем'єри, експериментальні постановки молодих театрів", - розповів заступник міського голови Андрій Москаленко, пише "Укрінформ".

Сценами в цьому році стануть трамвайне депо, дворик львівської Ратуші, спортивний майданчик Банківського інституту, площа перед Львівською Оперою та площа Ринок. На ці локаціях перегляд буде відкритим для будь-яких глядачів.

На фестивалі виступлять такі театри, як київський "ДАХ" з виставами "Цешо" та "Альо вітер", польський "Клініка лялєк" з виставою "Cyrk bez Przemocy", циркові колективи "Форматіс", "Планшет" і "Буффет" з Угорщини, клоунська театральна програма "Enano" (Португалія), львівський академічний театр "Воскресіння" з новим спектаклем "Поїзд зі Львова".

Обіцяють організатори і масовий театральний карнавал, в якому візьмуть участь артисти з різних країн світу.

Раніше у Львові пройшов фестиваль любителів фламенко "Fandango de Ucrania".