UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Ліверпулі пройде фестиваль в честь легендарного альбому Тһе Beatles

П'ятдесят років тому вперше прозвучав "Оркестр клубу самотніх сердець сержанта Пеппера".

В Ліверпулі (Великобританія) пройде фестиваль, присвячений 50-річчю першого релізу легендарного альбому "Оркестр клубу самотніх сердець сержанта Пеппера" одніє] з найпопулярніших у світі груп минулого століття - Тһе Beatles.

Фестиваль "Сержантові Пепперу 50: Дорога додому" пройде з 25 травня по 16 червня. Музиканти, художники і режисери представлять твори, створені за мотивами кожної з 13 пісень альбому.

Альбом вийшов 1 червня 1967 року, його 50-річчя в рідному місті групи – Ліверпулі - підтримала мерія і культурні організації, визнавши значний внесок "ліверпульської четвірки" в культурний та економічний розвиток міста.

Як повідомив мер Ліверпуля Джо Андерсон, задумка організаторів фестивалю полягала в тому, щоб відійти від традиційної форми святкування ювілеїв і дізнатися, як бачать творчість Beatles люди, для яких ця музика асоціюється з минулими поколіннями.

Організатори обіцяють, що фестиваль буде цікавим не лише тим, хто знайомий з творчістю Beatles, але й молоді, яка могла і не чути їх музики.