UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві вперше пройде виставка робіт Нікаса Сафронова

Відомий російський художник привезе до української столиці картини, що раніше не виставлялися. Свої обрані роботи Сафронов презентує киянам особисто.

З 4 грудня у Музеї історії Києва відкриється масштабна виставка відомого російського художника Нікаса Сафронова "Обране". Сафронов привезе до Києва понад 120 робіт, тридцять з яких взято з приватних колекцій і раніше не виставлялися.

Як повідомили організатори виставки, жанрова різноманітність робіт, які художник представить в Україні, досить широка: натюрморти, пейзажі, сюжетні композиції сюрреалістичного характеру, портрети і полотна у знаменитому стилі "Dreаm vision", завдяки якому Сафронов потрапив у Книгу рекордів Гіннеса, пише Ліга.net.

В оформленні виставки буде використано інноваційні прийоми, особливий звуковий супровід, незвичайні експозиційні та світлові рішення, покликані створити атмосферу концептуального простору. Відкривати виставку буде сам художник - 4 грудня у Музеї історії Києва Нікас Сафронов особисто презентує киянам свої обрані роботи.

Нікас Сафронов відомий у першу чергу як портретист, що пише знаменитостей. Він написав портрети 24 президентів, персон королівської крові, видатних артистів сучасності і світових зірок. При цьому понад 800 його живописних полотен придбано приватними колекціонерами.

Виставка у Києві триватиме з 4 грудня 2013 року по 16 лютого 2014 року. !zn

Читайте також:

Донецька художниця подарувала Януковичу його портрет у костюмі автогонщинка

Петриківський розпис побореться з танго за статус духовної спадщини людства

Археологи наблизилися до розгадки таємниці Мони Лізи