UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві відбулася перша зустріч організаторів "Євробачення-2017"

Скоро буде визначено місто, яке прийме конкурс.

Сьогодні відбулася перша робоча нарада за участю представників Європейської мовної спілки (ЄМС) та Національної телекомпанії України (НТКУ), присвячена проведенню пісенного конкурсу "Євробачення-2017" в Україні, повідомляє телеканал Перший.UA.

"На зустрічі йшлося про основні аспекти організації пісенного конкурсу в наступному році в Україні, зокрема про базові вимоги до проведення, фінансових аспектах, наглядовому органі, конкурсі міст, вимоги до арені тощо", – йдеться в повідомленні.

У зустрічі взяли участь виконавчий директор "Євробачення" Йон Ола Санд і медіадиректор Європейського мовного союзу Жан Філіп де Тандр; гендиректор НТКУ Зураб Аласанія і три його заступника.

"Місто, яке прийматиме "Євробачення-2017", буде обрано шляхом конкурсу. Його оголосить Національна телекомпанія України вже найближчим часом. Саме тоді буде оприлюднено ряд критеріїв до міст, яким вони повинні стовідсотково відповідати, щоб отримати шанс приймати пісенний конкурс. Ці вимоги будуть сформовані у відповідності з "Правилами проведення Євробачення-2017", – зазначили в НТКУ.

Представники ЄМС підкреслили важливість забезпечення безпеки всіх без винятку учасників "Євробачення". Арена і всі офіційні локації, які будуть приймати пісенний конкурс, повинні бути максимально безпечними.

Наступне засідання з проведення "Євробачення-2017" відбудеться 13-14 червня у швейцарській Женеві.

Нагадаємо, пісенний конкурс "Євробачення-2016" у Стокгольмі виграла українка Джамала з піснею "1944". За результатами голосування національних журі країн-учасниць "Євробачення" і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали. Україна отримала право організувати "Євробачення" наступного року, як країна-переможець.

Буквально на наступний день мери чотирьох українських міст заявили про готовність прийняти у себе пісенний конкурс"Євробачення" у 2017 році. На проведення конкурсу претендують Київ, Одеса, Дніпро і Львів.