UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Каннах провели 10-денну акцію солідарності з Олегом Сенцовим

Під час акції звернення до російської влади з вимогою звільнити Олега Сенцова підписали 108 режисерів і акторів з різних країн.

На 68-му Каннському кінофестивалі, в рамках програми "Двотижневик режисерів", провели десятиденну акцію солідарності з українським режисером Олегом Сенцовим.

Під час акції звернення до російської влади з вимогою звільнити Олега Сенцова підписали 108 режисерів і акторів з різних країн.

Серед них - лауреати "Золотої пальмової гілки" Каннського фестивалю Жан-П'єр Дарденн і Лоран Канте, президент Французької синематеки Коста-Гаврас, режисери Жак Одіар (нинішній володар головного призу), Катрін Брейя, Бертран Таверньє та інші.

"Двотижневик режисерів" - одна з найпрестижніших програм Каннського фестивалю, де відбулися прем'єри нових картин Філіпа Гарреля, Мігеля Гомеша, Шарунаса Бартаса, Арно Деплешена, Жако ван Дормеля.

Перед кожним з більш ніж п'ятдесяти сеансів демонструвалася фотографія українського режисера з написом "Свободу Олегу Сенцову".

Нагадаємо, 11 травня 2014 Олега Сенцова затримали російські правоохоронці в Сімферополі, через тиждень його перевели в московський СІЗО. Режисера звинувачують в організації терактів.

Читайте також: У Росії Сенцова катували і вибивали з нього зізнання – адвокат

Раніше повідомлялося, що в Каннах українська актриса закликала звільнити Савченка і Сенцова.