UA / RU
Підтримати ZN.ua

Творці "Чорнобиля" будуть працювати над серіалом за грою The Last of Us

Крейг Мазін і Ніл Дракманн напишуть сценарій і спродюсують нове шоу.

Крейг Мазін, творець серіалу "Чорнобиль", повертається до співпраці з каналом НВО. Він адаптує серю ігор The Last of Us, повідомляє The Hollywood Reporter.

До роботи над новим серіалом приступить також автор і креативний директор "Чорнобиля" Ніл Дракманн. Проект буде створений у співпраці з Sony Pictures Television і PlayStation Productions.

Гра The Last of Us була випущена в 2013 році. Дія відбувається в постапокаліптичному майбутньому на території колишніх США через 20 років після глобальної пандемії, викликаної грибком кордицепс, що небезпечно мутував. У центрі сюжету - подорож головних героїв - контрабандиста Джоела і дівчинки-підлітка Еллі. The Last of Us отримала безліч нагород, в тому числі в номінації "Гра року".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Серіал "Чорнобиль" розповідає про події 1986 року, коли біля міста Прип'ять вибухнула Чорнобильська атомна електростанція. У шоу показують події перших секунд і днів після вибуху, те, як проходила ліквідація наслідків аварії, і долі людей, які в ній брали участь. Серіал складається з п'яти серій.

Як повідомлялося, серіал "Чорнобиль", виробництвом якого займаються канали НВО і Sky, за даними International Movie Data Base став найбільш рейтинговим шоу в історії. За даними Forbes, серіал отримав оцінку 9,7 з 10 можливих за підсумками голосування 52 тисяч користувачів.

Пізніше експерти пояснили, чому саме "Чорнобиль" став найрейтинговішим серіалом.