UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трейлер неіснуючого фільму за серіалом "Друзі" зібрав 46 мільйонів переглядів на Facebook

На YouTube ролик набрав лише три мільйони переглядів.

Трейлер фейкового фільму за серіалом "Друзі" за три дні зібрав 46 мільйонів переглядів у соціальній мережі Facebook, повідомляє DTF.

Ролик, який 12 січня випустив YouTube-канал Smasher, складений з різних шоу і фільмів, в яких актори "Друзів" зустрічалися один з одним. На YouTube відео зібрало всього три мільйони переглядів, а 19 січня його з припискою "Фільм Друзі (виходить в квітні 2018)" у себе запостила неофіційна група актора Вілла Феррелла на Facebook, яка публікує жарти від його імені. Обман спрацював. Всього за три дні відео репостнули понад 654 тисяч разів.

Судячи з коментарів під відео, більшість користувачів Facebook вважають ролик справжнім трейлером і закликають фанатів "Друзів" його подивитися. Тільки деякі з них писали, що ролик – підробка.

Користувачі мережі звернули увагу на те, наскільки комічно виглядає вірусна популярність ролика на тлі обіцянок Facebook боротися з фейковими новинами.

"Друзі" - один з найпопулярніших ситкомів в історії. Фінал серіалу в 2004 році в прямому ефірі дивилися понад 52 мільйонів американців. Шоу неодноразово включалися в списки кращих ситкомів в історії.

Раніше Facebook і Twitter показали масштаб втручання Росії у вибори США. Як повідомляється, зареєстровані в Росії користувачі розмістили протягом двох років у соціальніймережі Facebook близько 80 тисяч записів, спрямованих на "розкачку" громадської думки в США. Аудиторія публікацій, поширених в інтересах Росії, склала 126 млн американських користувачів, що складає близько 40% жителів країни.

Більшість постів стосувалися гострих політичних і соціальних тем. Серед них - расові відносини та право на зброю. Пости були розміщені в період з червня по серпень 2015 - 2017 року.