UA / RU
Підтримати ZN.ua

«ТНМК» та ДСНС випустили пісню та мультик про мінну безпеку

Пісня розповідає про правила, які можуть врятувати життя.

Український гурт «Танок на майдані Конго» представив пісню «Дивись, куди йдеш» та мультик-кліп на неї. У ній співається про небезпеку вибухових предметів та правила поводження з ними, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Проєкт реалізований за підтримки фонду Східна Європа та ДСНС України. Пісня була написана спеціально для дітей, щоб в ігровій та розважальній формі розповісти їм про важливі правила. Але під час роботи над роликом посил змінилося, відео та трек адаптували для всіх вікових категорій.

Читайте також: Підступні методи мінування на звільненій Херсонщині: деталі від Сил оборони півдня

«Однією з основних проблем зараз є забруднення території нашої держави вибухонебезпечними предметами, адже від першого дня війни окупаційні російські війська засівають наші міста та села тисячами тонн смертоносного заліза. 174 тисячі квадратних кілометрів, а це 30 % від загальної площі держави, потенційно забруднені та потребують проведення розмінування. Пріоритетом для ДСНС, окрім розмінування, є доведення правил безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів», - заявив директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Олександр Чекригін.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю південнокорейському інформаційному агентству Yonhap заявив, що дії окупантів створили на території України найбільше мінне поле у світі. За його словами, розміри цього поля перевищують не лише весь Корейський, а й Лаос, Румунію та Британію.