UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ткаченко розповів про "благо" російськомовних серіалів для економіки України

На думку міністра, до російської мови долучається економіка.

Новопризначений міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що вироблені в Україні російськомовні серіали сприяють розвитку української кіноіндустрії і економіки загалом.

Так, в ефірі "Громадського" він зазначив, що виробництво великої кількості серіалів - це питання економіки для каналів, а Державне агентство України з питань кіно практично ні копійки не вклало у виробництво україномовних серіалів.

"До російської мови долучається економіка, пов'язана з можливостями продажу цих (тобто російськомовних - ред.) серіалів Росії... Для мене в цьому дискурсі важливо інше: якщо продукт виробляється в Україні, українськими авторами, українськими режисерами, українськими акторами і навіть російською мовою - я вважаю, це на благо як індустрії, так і економіки", - наголосив Ткаченко.

Також він додав, що просувати українські ідеї і українські наративи можна виключно українською мовою.

Відзначимо, що відразу після вступу на посаду Ткаченко звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмыгаля з проханням розглянути питання про повернення 2 млрд гривень на підтримку культури в Україні.

При цьому 13 квітня, коли Верховна Рада проголосувала за зміни до держбюджету на 2020 року, Ткаченко натиснув зелену кнопку "за".