UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тіна Тернер продала права на свої пісні

Вартість угоди оцінюється в 50 мільйонів доларів.

Тіна Тернер продала права на свій музичний каталог, який включає такі пісні як The Best і Nutbush City Limits, музичній компанії BMG. Офіційно сума угоди не розкривається, але її оцінюють в 50 мільйонів доларів, повідомляє ВВС.

Відзначається, що BMG отримала також права на використання фотографій Тернер і її імені. Співачка заявила, що «впевнена, що її музика знаходиться в надійних руках». Тернер продала права на всі пісні, записані за її 60-річну кар'єру.

У BMG заявили, що хочуть познайомити з творчістю співачки «більшу аудиторію», зокрема, на стрімінгових платформах і в соціальних мережах, таких як TikTok.

Тернер завершила музичну кар'єру в 2009 році, але інтерес до її музики виріс після того, як в 2021 вийшов документальний фільм НВО, присвячений її життю, а в Лондоні поставили мюзикл «Тіна».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Касету з піснею Джона Леннона продали на аукціоні за $75,5 тисяч

81-річна Тернер - не перша музична ікона, яка продала права на свої пісні. Так, минулого року компанія Universal Music Publishing Group купила права на всі пісні американського музиканта Боба Ділана. Сума угои оцінюється в 300 мільйонів доларів.