UA / RU
Підтримати ZN.ua

The Beatles опублікували кліп Here Comes the Sun до 50-річчя альбому Abbey Road

Альбом перевидадуть. До платівки увійдуть 23 студійних і демо-записи, більшість з яких раніше не публікувалися.

На YouTube-каналі легендарної групи The Beatles опублікували відеокліп на пісню Here Сомеѕ the Sun до 50-річчя одинадцятого студійного альбому групи – Abbey Road (Еббі роуд).

"The Beatles відзначать ювілей альбому набором красиво оформлених платівок, які будуть випущені 27 вересня", - йдеться в повідомленні на відео-хостингу.

У нове видання альбому Abbey Road увійдуть 17 композицій в нових аранжуваннях, створених музичним продюсером Джайлзом Мартіном і режисером Семом Океллом. У перевиданий альбом увійдуть 23 студійних і демо-записи, більшість з яких раніше не публікувалися.

Зазначимо, що знаменитої обкладинки альбому Abbey Road виповнилося 50 років. 8 серпня 1969 року сталася одна з найбільш відомих подій в історії поп-музики, яку імітують до цих пір.

Учасники Beatles - Джордж Гаррісон, Пол Маккартні, Рінго Старр та Джон Леннон - зібралися на коротку фотосесію біля студій EMI у Лондоні, де саме працювала група.

Ієн Макміллан зробив досить скромний знімок музикантів на переході через дорогу B507, коли вони прямували до студії звукозапису. Це зображення у вересні 1969 року прикрасило обкладинку альбому гурту "Abbey Road".

Фотографію для обкладинки альбому Abbey Road вибрав Пол Маккартні. Йому ж належала і сама ідея обкладинки.Фотографу Ієну Макміллану дали для зйомки лише 10 хвилин. Він зробив шість дублів, поки "бітли" переходили дорогу туди-сюди "зеброю".З фотографією пов'язано багато легенд, а сам пішохідний перехід став місцем паломництва туристів, які копіюють ходу легендарної ліверпульської четвірки.

Ось вже 50 років люди ходять цим переходом, аби відтворити знамените фото.