UA / RU
Підтримати ZN.ua

Театр на Подолі покаже «Шинель» Гоголя на новій сцені

Вистава отримає нову «житлоплощу» на честь дня народження письменника.

Театр на Подолі вирішив відзначити день народження Миколи Гоголя і перенести показ вистави «Шинель» за його твором з камерної сцени на велику (нову). Показ вистави відбудеться 1 квітня, в день народження письменника, повідомляється на сторінці події на Facebook.

Вистава отримала високі оцінки з боку критиків і глядачів, а також є кандидатом на здобуття премії «Київська пектораль» цього року. Режисер "Шинелі" - Валерія Федотова, в головній ролі - Роман Халаімов.

Гоголь написав «Шинель» в 1842 році, вона розповідає про життя так званої «маленької людини». Головний герой повісті - Акакій Акакійович Башмачкін, титулярний радник, нічим не примітний, низенький чоловік.

«Навряд чи де можна було знайти людину, яка так служила б своїй посади. Він служив не просто ретельно, - ні, він служив з любов'ю. Над довічним титулярним радником сміялися всі, хто насідає на тих, хто не здатний кусатися. Втім, в своєму переписуванні йому ввижався свій різноманітний і приємний світ.

Так і пройшло б мирне життя людини до глибокої старості, якщо б не було різних лих, розсипаних на життєвій дорозі - в житті нашого героя з'явився світлий гість в образі Шинелі, яка вкрай змінила його злиденне життя », - йдеться в описі вистави на сторінці театру.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Популярний український театр їде з гастролями до Чорнобильської зони

Раніше стало відомо, що Театр на Подолі готує прем'єру сценічної версії роману «Механічний апельсин» Ентоні Берджеса. Прем'єра вистави Автанділа Варсімашвілі запланована на 29 квітня.