UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Світ Юрського періоду" очолив світовий бокс-офіс 2015 року

Фільм обігнав "Форсаж 7" за касовими зборами і лідирує в світовому бокс-офісі.

"Світ Юрського періоду" обігнав "Форсаж 7" касовими зборами і очолив світовий бокс-офіс 2015 року. На даний момент, фільм зібрав 1,513 мільярдів доларів, у той час як сьомий "Формаж" зібрав 1,512 мільярда за час перебування в прокаті, повідомляє The Guardian.

"Світ Юрського періоду" став найуспішнішою прем'єрою з 2012 року, коли "Месники" зібрали 1,515 мільярдів. Цілком ймовірно, що "Світ Юрського періоду" поб'є рекорд "Месників", оскільки аудиторія фільму в США і в усьому світі продовжує зростати, що підніме його на третє місце серед найбільш успішних касових фільмів за весь час існування кінематографу.

Проте варто відзначити, що до лідерів показників касових зборів "Світу Юрського періоду" ще далеко. На першому місці все ще тримається "Аватар", який зібрав у 2009 році 2,79 мільярда, а на другому - "Титанік" зі зборами 2,19 мільярдів в 1997 році.

Читайте також: Американські кінотеатри встановили абсолютний рекорд за касовими зборами

Найбільші касові збори "Світ Юрського періоду" отримав в Північній Америці, зібравши там 611,23 мільйонів. Разом з тим 60% зборів від прокату надійшли від неамериканської аудиторії, включаючи 228,7 мільйонів в Китаї і 88,7 мільйонів у Великобританії.

Раніше повідомлялося, що "Світ Юрського періоду" побив світовий рекорд по зборах за перший уік-енд.