UA / RU
Підтримати ZN.ua

Судмедексперт встановив причину смерті зірки серіалу "Друзі" Метью Перрі

Актор помер від гострого впливу кетаміну.

Актор Метью Перрі помер від гострого впливу кетаміну, повідомляє The Guardian із посиланням на заяву судово-медичного експерта округу Лос-Анджелес.

28 жовтня 54-річного зірку серіалу «Друзі» було знайдено мертвим у джакузі в його маєтку. Під час першого розтину не вдалося визначити, від чого саме помер актор.

Перрі, який став зіркою, виконавши роль Чендлера Бінга в американському ситкомі «Друзі», перед смертю отримував інфузійну терапію кетаміном для лікування депресії та тривоги.

Посмертна експертиза дійшла висновку, що Перрі помер від «гострого впливу кетаміну», а супутніми факторами стали «утоплення, ішемічна хвороба серця та вплив бупренорфіну», який використовується для лікування опіоїдних розладів.

За даними експертизи, кетамін в організмі Перрі спричинив надмірну стимуляцію серцево-судинної системи і пригнічення дихання. Медексперт не виявив жодних слідів алкоголю, метамфетаміну, кокаїну, героїну або фентанілу.

Актор відверто розповідав про свою боротьбу із залежністю, а також створив центр допомоги для чоловіків із подібними проблемами.

У своїх мемуарах Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, випущених у 2022 році, Перрі написав про те, як у підлітковому віці став алкоголіком і отримав залежність від знеболювальних після аварії на водних лижах у 1997 році. Перрі писав, що його залежність значно вплинула на його життя, в один момент ввівши його в кому.

Після його смерті був створений фонд його імені для допомоги тим, хто бореться із залежністю.

Дженніфер Еністон, колега Перрі з «Друзів», сказала, що перед смертю актор почувався добре.

«Він був щасливий. Він був здоровий. Він кинув палити. Він набирав форму. Він був щасливий – це все, що я знаю. Я переписувалася з ним того ранку. Йому не боліло. Він не боровся. Він був щасливий», – сказала вона виданню Variety.