UA / RU
Підтримати ZN.ua

Студія Miramax подала до суду на Квентіна Тарантіно через NFT-аукціон за «Кримінальним чтивом»

Режисер планує продати сцени, вирізані з фільму.  

Кінокомпанія Miramax подала до суду на режисера Квентіна Тарантіно через NFT-аукціон, який він планує провести. На початку цього місяця режисер заявив, що планує продати сцени, вирізані з «Кримінального чтива», повідомляє The Hollywood Reporter.

Окрім семи сцен, на аукціон також виставлять рукописний сценарій фільму та ексклюзивні коментарі Тарантіно.

У студії заявили, що ведуть переговори про створення NFT-партнерства на основі фільмів, що належать їй, і що аукціон, який затіяв Тарантіно, знецінює ці зусилля. У позові Miramax йдеться про те, що ініціатива режисера вводить в оману, оскільки створює враження, що в ній бере участь студія, і може змусити інших повірити, що вони мають права на здійснення подібних операцій. Права на «Кримінальне чтиво» належать студії.

Читайте також: Що таке NFT-токени і навіщо вони митцям?

Miramax відправила режисерові листа, щоб вирішити питання у позасудовому порядку, але не отримала відповіді.

Адвокат Тарантіно стверджує, що режисер діє у рамках укладеного договору. Він залишив за собою права на публікацію сценарію, саундтреку, книг за «Кримінальним чтивом», потенційні сіквели та рімейки, у тому числі у сфері інтерактивних медіа.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

"Кримінальне чтиво" - це другий фільм Тарантіно, він вийшов у 1994 році. Тоді ж картина отримала «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю. 1995 року Тарантіно та його співавтор Роджер Евері отримали «Оскар» за найкращий сценарій фільму.

«Кримінальне чтиво» зробило зіркою Семюеля Л. Джексона і започаткувало кар'єру Джона Траволти. За інформацією з відкритих джерел, Тарантіно вирізав із фільму кілька сцен загальною тривалістю 24 хвилини.