UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стівен Кінг пообіцяв написати роман про коронавірус

Через пандемію письменник вніс корективи до свого нового роману «Біллі Саммерс».

Американський письменник Стівен Кінг має намір присвятити свій наступний роман пандемії COVID-19. Літератор поділився планами в ефірі ток-шоу Вупі Голдберг The View, що транслювалося 7 серпня.

«Хочу написати книгу саме про коронавірус, покласти в основу роману події 2020 року і подивитися, як вони покажуть себе. Це буде нелегко», - заявив Стівен Кінг.

Пандемія також відбилася на змісті нового роману письменника «Біллі Саммерс»: автор був змушений перенести події в ній з 2020 у 2019 рік. Головний герой роману подорожує на круїзному лайнері, але в «карантинному» році це було неможливо, пояснив Кінг.

Відзначимо, що пандемія COVID-19 та карантинні обмеження вже знайшли відображення в творах популярної культури. Іггі Поп присвятив коронавірусу пісню Dirty Little Virus, а група The Rolling Stones записала пісню Living In A Ghost Town, присвячену карантину.

Режисер Стівен Содерберг повідомляв про плани зняти сиквел свого фільму «Зараза», інтерес до якого підігріла пандемія. Картина 2011 стала однією з найбільш обговорюваних і отримала величезну кількість переглядів на стрімінгових сервісах через дев'ять років після виходу.