UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стало відомо всіх номінантів на премію "Оскар"

Короткий список номінантів 86-ї церемонії вручення премії американської кіноакадемії буде оголошено 16 січня 2014 року, а сама церемонія відбудеться 2 березня.

Комітет премії Американської кіноакадемії оприлюднив 289 фільмів-претендентів, які будуть боротися за премію "Оскар" у головній номінації "Найкращий художній фільм". Список фільмів доступний на сайті кінопремії.

Щоб отримати право бути розглянутим журі 86-ї премії кіноакадемії, художній фільм має бути у прокаті кінотеатрів округу Лос-Анджелес не менше семи днів у 2013 році. Згідно з правилами американської кіноакадемії, повнометражний фільм має бути тривалістю понад 40 хвилин і представлений на 35-мм або 70-мм кіноплівці або в цифровому форматі, що відповідає критеріям відбору. Художні фільми, які вперше було показано не в кінотеатрах, не можуть висувати на "Оскар".

Короткий список номінантів 86-ї церемонії вручення премії американської кіноакадемії буде оголошено 16 січня 2014 року, а сама церемонія відбудеться 2 березня і буде транслюватися на телеканалі ABC.

Відзначимо, що напередодні було оголошено список претендентів на статуетку в номінації "Найкращий грим". До нього увійшли сім фільмів: "Афера по-американськи", "Далласський клуб покупців", "Великий Гетсбі", "Мисливці на відьом", "Голодні ігри: У вогні", "Нестерпний дід" і "Самотній рейнджер".

Ще раніше стали відомі претенденти на "Оскар" у номінації "Найкраща музика" - 114 саундтреків.

Американська кіноакадемія оголосила 75 претендентів на номінацію "Найкраща пісня", зокрема, до списку потрапили пісні з кінофільмів "Остінленд" (Austenland), "Нікчемний я 2" (Despicable Me 2), "Великий Гетсбі" (The Great Gatsby), "Вона "(Her),"Хоббіт: Порожнеча Смогу" (The Hobbit: The Desolation of Smaug) і "12 років рабства" (12 Years a Slave). З них п'ять пісень із кінофільму "Великий Гетсбі": 100 Bill, A Little Party Never Killed Nobody, Over The Love, Together і Young and Beautiful.

Зазначимо, що на номінацію можуть претендувати не більше двох пісень з одного фільму. П'ятірку пісень-фіналістів комітет також оголосить 16 січня 2014 року.

Раніше український оскарівський комітет прийняв до участі у відборі на "Оскар" три фільми. !zn