UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спайк Лі очолить журі 74 Каннського кінофестивалю

Режисер повинен був очолювати кіноогляд минулого року, але його скасували.

Американський режисер Спайк Лі очолить журі 74 Каннського кінофестивалю, який пройде в цьому році. Він повинен був очолювати кіноогляд в 2020, але тоді він не відбувся, повідомляє «Інтерфакс».

"Він пообіцяв підтримати наше повернення на набережну Круазетт і дотримав свого слова! Ми раді підтвердити, що американський режисер Спайк Лі буде головою журі 74-го Каннського фестивалю", - йдеться в повідомленні.

Повний склад журі буде оголошений в липні. Каннський кінофестиваль цього року перенесли з травня на липень - він пройде з 6 по 17 липня 2021 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Фестиваль був повністю скасований минулого року, вперше з часів Другої світової війни, з невеликою онлайн-презентацією з його офіційного відбору в жовтні.

Каннський фестиваль зазвичай привертає близько 45 000 осіб з офіційною акредитацією, з яких близько 4500 - журналісти. Його кіноринок, що проводиться поряд з основними номінаціями, є найбільшим в галузі ринком для продюсерів, дистриб'юторів, покупців і програмістів.

Читайте також: Кліп Onuka номінували на здобуття премії престижного міжнародного фестивалю

У 2019 головою журі фестивалю був чотириразовий володар премії "Оскар" режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту. Кіноогляд вперше очолював представник Мексики.