UA / RU
Підтримати ZN.ua

Sony Music придбає каталог музики Queen за 1,27 млрд доларів – Variety

Спадщина гурту Queen не втратила своєї популярності

Фронтмен Queen Фредді Мерк'юрі, 1986 рік

Фронтмен Queen Фредді Мерк'юрі, 1986 рік

Музичний каталог гурту Queen та низка інших прав купується компанією Sony Music за 1 мільярд фунтів стерлінгів (близько 1,27 мільярда доларів). Єдине, чого не стосується угода – це дохід від живих виступів, який збережуть засновники гурту Брайан Мей і Роджер Тейлор, що продовжують гастролювати з вокалістом Адамом Ламбертом, повідомляє Variety із посиланням на два джерела.

Музичний каталог Queen є одним з найцінніших. Пісні «Bohemian Rhapsody», «Another One Bites the Dust», «Radio Ga Ga», «39», «Somebody to Love», «You're My Best Friend», «We Will Rock You» і «We Are the Champions» досі користуються величезною популярністю у всьому світі і приносять величезні прибутки, зазначає видання. 

Читайте також: Гурт Queen анонсував вихід невиданої пісні Фредді Мерк'юрі

Спадщина гурту Queen не лише не втратила своєї популярності, але й зросла з роками: пісні гурту досі звучать по радіо та на спортивних заходах – «We Will Rock You» та «We Are the Champions» є стадіонними хітами, а Мей і Тейлор, яким вже за сімдесят, продовжують гастролювати під ім'ям гурту.

Читайте також: Гітариста Queen Браяна Мея посвятили у лицарі

Нагадаємо, у березні 2022 року гурт Queen опублікував на YouTube свій двогодинний концерт, який відбувся у 2008 році на Площі Свободи у Харкові – щоб мотивувати людей по всьому світу перераховувати гроші на підтримку Україні.