UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні в Києві стартує Ukrainian Fashion Week

Сьогодні в Києві стартує черговий Український тиждень моди - Ukrainian Fashion Week (UFW). Розпочинається він зі змін, головна з яких – нове місце локації. Віднині це Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал».

Єдине, що залишається незмінним – послідовне дотримання канонів проведення тижнів прет-а-порте. З 16 по 21 березня 2011 року організатори та дизайнери-учасники UFW запропонують прем’єрні колекції сезону осінь-зима 2011/2012. Власне бачення сучасних модних тенденцій продемонструють 50 дизайнерських марок, 36 із них представляють перші лінії своїх брендів. У проектах New Names та Fresh Fashion візьмуть участь 14 молодих модельєрів.

Паралельно з UFW в «Мистецькому Арсеналі» працюватиме виставка «Від готики до модерну. Історія європейської моди». Експозиція демонструватиме етапи еволюції європейської моди ХV-XIX століть. Цей період позначений напрочуд сміливими експериментами в царині формування костюма та пошуками ефективних способів коригування людського тіла на догоду існуючим уявленням про ідеал фізичної краси. Виставка надасть можливість переглянути модну ретроспективу, щоб краще зрозуміти витоки сучасних тенденцій.