UA / RU
Підтримати ZN.ua

Слова 2021 року: NFT та вакцина

Минулого року слова стали відображенням дійсності, в якій ми живемо.

Закінчився 2021-й – другий рік пандемії, який ми прожили в умовах реальності, що змінилася. Традиційно, провідні тлумачні словники підбили підсумки року і назвали слова, які користувачі шукали найчастіше.

Так, за версією укладачів американського тлумачного словника Merriam-Webster, словом року став іменник «вакцина». Зазначається, що порівняно з 2020 роком частота згадок про слово зросла на 601%, а порівняно з 2019 – на 1048%.

Укладачі словника також обрали інші слова, які користувачі шукали найчастіше цього року. До списку увійшли "повстання", "наполегливість", "обізнаний", "цикада", "кочівник", "дерево муррайя", "цисгендерність", "страж" та meta.

Читайте також: Ізраїль тестує четверту дозу вакцини проти COVID та очікує зеленого світла від міністерства охорони здоров'я

Слово vax ("вакцина" або "вакцинуватися") стало словом року і за версією Оксфордського словника. Укладачі відзначають, що у 2021 році стали частіше вживатися терміни, пов'язані з імунізацією, оскільки стартувала кампанія з вакцинації.

А ось укладачі Collins English Dictionary назвали слово 2021 року - NFT (non-fungible token, "невзаємозамінний токен").

Крім того, укладачі словника зазначили, що у світі триває цифрова революція, яка змінює культуру, стосунки та способи ведення бізнесу. Тому до шорт-листа слів року увійшли також «метавсесвіт» (нещодавно компанія Facebook змінила назву на Meta, щоб відобразити прагнення побудувати метавсесвіт) і «крипта» - скорочення для «криптовалюти».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Увійшли до короткого списку також слова, пов'язані з пандемією та змінами клімату.