UA / RU
Підтримати ZN.ua

Скільки ще виб’ється тих вікон? – Океан Ельзи презентував пісню до другої річниці повномасштабного вторгнення

Група «Океан Ельзи» випустила  до других роковин повномасштабного вторгнення в Україну пісню «Відповідь». За словами лідера гурту Святослава Вакарчука, це дуже особлива пісня для нього, оскільки він вклав у неї багато особистих переживань.

Пісня та відео до неї були  записані та відзняті в Києві в Будинку звукозапису Українського радіо. Відео – це чорно-біла, лаконічна, навіть, графічна картина, в якій всі відчуття пісні лише підсилюються простотою ліній, тінями та емоціями музикантів. Участь в зйомці і запису взяли Хор та Оркестр «Українського радіо». Режисером зйомки був Макс Сметана, а оператором Дмитро Чернявський.

Читайте також: Про повернення додому та силу єдності: ТНМК представили зворушливий кліп

«Я вклав в слова цієї пісні переживання, всі емоції, які відчуваю протягом останніх двох років від початку повномасштабної війни Росії проти України. І мені здається, що велика кількість наших співвітчизників відчувають те саме. Тому ми дозволили собі не тільки від свого імені, але від імені багатьох людей, з якими я зустрічався, яких знаю, навіть тих, кого не знаю, але чий біль відчуваю зараз, дозволили вкласти ці слова у пісню «Відповідь», - прокоментував Вакарчук прем’єру нової композиції.

Він висловив певність, що українці переможуть та гідно пройдуть цей складний шлях, бо світло завжди перемагає темряву.