UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сім'я операторки Галини Гатчинс подала до суду на Алека Болдвіна

Рідні операторки стверджують, що до її смерті призвело ігнорування правил безпеки на майданчику.

Родина оператора Галини Гатчинс, яку Алек Болдвін випадково застрелив на зйомках фільму «Іржа», подала до суду на актора та продюсерів фільму. Як повідомляє Associated Press, у позові стверджується, що до загибелі оператора призвело ігнорування скарг на недотримання правил безпеки.

Позов від імені чоловіка та дев'ятирічного сина Гатчинс подали до окружного суду штату Нью-Мексико. У ньому також стверджується, що Болдвін відмовився від навчання "перехресному витягуванню", при відпрацюванні якого і пролунав постріл.

Адвокати Болдвіна заявили, що будь-які твердження, що актор поводився безрозсудно, є «абсолютно хибними».

Читайте також: Алек Болдвін заявив про те, що не натискав на спусковий гачок револьвера на зйомках «Іржі»

Крім того, у позові наводиться листування між оператором та продюсером, у якому скарга на недотримання правил безпечного поводження зі зброєю зустрічається з «черствим сарказмом».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Нагадаємо, смертельний інцидент на зйомках фільму стався наприкінці жовтня. Згідно з показниками свідків, Болдвін репетирував сцену з використанням револьвера, коли той вистрілив. В результаті загинула операторка Галина Гатчинс і був поранений режисер Джоель Соуза.

Пізніше стало відомо, що під підозрою поліції перебувають двоє людей. Детективи перевіряють збройового експерта Анну Гутьєррес-Рід, яка відповідала за зброю на знімальному майданчику. Друга людина – асистент режисера Дейв Холлс.

На Болдвіна та продюсерів фільму подано ще мінімум чотири позови, пов'язані зі смертю операторки.