UA / RU
Підтримати ZN.ua

Родина Брюса Вілліса розповіла про діагноз актора

Минулого року він залишив свою кар'єру через порушення мовлення.

Родина Брюса Вілліса заявила про те, що 67-річному акторові діагностували лобово-скроневу деменцію. У заяві сім'ї актора йдеться про те, що це найпоширеніша форма деменції для людей віком від 60 років, на її діагностування можуть піти роки.

Навесні 2022 року Віллісу поставили діагноз "афазія" - розлад мовлення, який може виникнути через ураження кори головного мозку. Тоді ж він завершив свою акторську кар'єру. Але тепер стало відомо, що це лише один з симптомів захворювання, з яким зіткнувся актор.

Читайте також: У США розробили робота для допомоги пацієнтам з деменцією

На даний момент лікування лобово-скроневої деменції немає. Родина Вілліса зазначає, що його стан погіршується, тому сподівається, що висвітлення хвороби у ЗМІ зможе допомогти привернути до неї увагу громадськості та стимулює розробку потенційних ліків.

Брюс Вілліс народився 1955 року. Відомим він став після участі в серіалі «Детективне агентство "Місячне сяйво"», а світову популярність йому принесла головна роль у бойовику «Міцний горішок». Актор також знявся у таких фільмах як «П'ятий елемент», «Кримінальне чтиво» та інші.