UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сім'я Алена Делона відмовилася виконати його передсмертне бажання

Актор просив приспати та поховати поруч із ним його улюбленого собаку.

Сім’я французького актора Алена Делона, який помер вихідними у віці 88 років, не виконає його прохання про евтаназію його собаки та поховання поруч із ним, пише CNN.

Актор недвозначно висловив бажання, щоб його улюблена бельгійська вівчарка Лубо була похована поруч з ним, коли він помре.

Своє незвичайне прохання він озвучив під час інтерв’ю журналу Paris Match у 2018 році.

«У моєму житті було 50 собак, але з цією у мене особливі стосунки. Якщо я помру раніше за нього, я попрошу ветеринара забрати нас разом. Він приспить його на моїх руках», — сказав Делон журналу. 

Після критики з боку груп захисту тварин у Франції сім'я Делона повідомила, що вони не виконають суперечливе передсмертне бажання актора.

Французька благодійна організація, що займається тваринами, Фонд Бріджит Бардо, у вівторок X повідомила, що родичі Делона підтвердили, що собака «має дім і сім’ю» і не буде піддана евтаназії.

Діти Делона повідомили, що собака продовжить жити у резиденції їхнього батька Дучі.

Прохання Делона викликало неабиякий резонанс. Головна французька організація із захисту тварин SPA та низка інших зоозахисних об’єднань розкритикували волю актора та закликали родичів Делона не виконувати її.

Попри те, що зоозахисники віддали належне Делону як палкому прихильнику захисту тварин, вони наголосили, що життя тварини не повинно залежати від життя людини. Вони також запропонували за потреби допомогти знайти для Лубо добрі руки.

У липні минулого року донька Делона Анушка опублікувала фотографію Лубо в Instagram із повідомленням: «Дякую тобі, Лубо, що ти поруч із своїм господарем».

У березні цього року вона опублікувала ще одну фотографію Лубо біля будинку Делона з підписом: «Охоронець храму... З ним немає ні зради, ні розрахунку, тільки любов».

У телевізійному інтерв’ю 1996 року, коли його запитали, в яку тварину він би перевтілився, Делон без вагань відповів: «Малінуа».