UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шкляр сподівається, що Табачника звільнять до літа

Автор роману «Чорний ворон» Василь Шкляр сподівається, що до літа Дмитра Табачника звільнять з посади міністра освіти, науки, молоді та спорту.

«Я сподіваюся, принаймні, це відбудеться до літа», - сказав письменник на прес-конференції в Івано-Франківську в середу, 30 березня.

За його словами, у цьому його «підтримують майже всі лауреати Шевченківської премії», які вимагають зустрічі з Віктором Януковичем, на якій лауреати повинні сказати президентові: «Або ми, або він (Табачник)».

«Якщо ви, президент, весь цвіт української нації ставите нижче україноненависника Табачника, тоді ми будемо вдаватися до радикальних дій, - підкреслив В.Шкляр. - Адже такі кроки набагато рішучіші, аніж звернення або листи, і вони будуть».

У той же час він відмовився повідомити, які саме плануються кроки. «Я відповідаю на такі питання, що не потрібно всім знати, як це буде, - підкреслив В.Шкляр. - Тому що вони (антиукраїнські сили) готуються до цього і в них працюють цілі центри з компрометації нашого руху».

Нагадаємо, що 4 березня В.Шкляр відмовився приймати присуджену йому за роман «Чорний Ворон» Шевченківську премію, поки посаду міністра освіти займає українофоб Д.Табачник.

За матеріалами УНІАН