UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сестра еміра Катару очолила рейтинг найвпливовіших людей у мистецтві

Катарське управління музеями під керівництвом сестри еміра витрачає на витвори мистецтва до мільярда доларів на рік.

Рейтинг найвпливовіших людей у мистецтві журналу ArtReview цього року очолила голова Катарського управління музеями Аль-Маясса-бінт-Хамад-бін Халіфа аль-Тані, яка є сестрою еміру Катару.

ArtReview відзначив активну політику сестри еміра у придбанні мистецтва. За оцінками журналу, в останні роки Катарське управління музеями під її керівництвом витрачало на витвори мистецтва до мільярда доларів на рік. Так, у 2012 році організація придбала одну з картин серії "Гравці у карти" Сезанна у 2012 році за рекордні для ринку 250 мільйонів доларів.

Друге, третє і четверте місце у списку ArtReview зайняли галеристи Девід Цвірнер, Іван Вірт і Ларрі Гагосян, які рік тому також входили до десятки найбільш впливових людей у мистецтві. На п'ятій позиції виявилися керівники галереї "Серпентайн" Джулія Пейтон-Джонс і Ханс-Ульріх Обріст.

На 38-й сходинці найбільш впливових людей у мистецтві розташувався Віктор Пінчук, якого журнал характеризує як "українського трубного магната і колекціонера".

Одним з останніх проектів, ініційованих Аль-Маясси-бінт-Хамад-бін Халіфа аль-Тані, стала ретроспектива Деміена Хьорста в Катарі. Також вона допомогла відкрити у Досі групу його витворів "Чарівна подорож" - 14 бронзових скульптур, що зображують процес внутрішньоутробного розвитку дитини. !zn

Читайте також:

Правителі Катару можуть купити "Манчестер Юнайтед"

Картина Сезанна вартістю 250 млн дол. стала найдорожчим предметом мистецтва

Захисники тварин звинуватили знаменитого художника Деміена Хьорста у вбивстві дев'яти тисяч метеликів