UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сервіс HBO Max поверне фільм "Віднесені вітром" зі спеціальним передмовою

Сервіс вирішив супроводити фільм "відповідним контекстом".

Стриминговый сервіс HBO Max все-таки поверне фільм "Віднесені вітром", який прибрали з вільного доступу через расизм. Перед фільмом глядачам запропонують подивитися передмову дослідниці і телеведучої Жаклін Стюарт, в якій вона пояснить уроки, які можна витягнути з перегляду картини, повідомляє EW.

"Ми забрали його і збираємося повернути з належним контекстом. Це те, що ми повинні були зробити. Я ні секунди не жалкую, що ми його прибрали. Я тільки хотів би, щоб ми спочатку показували його з поясненням. Але, як ви знаєте, ми цього не зробили", - заявив голова WarnerMedia Боб Грінблатт.

Стюарт – професор Чиказького університету кінематографії і ведуча програми "Німі суботні вечори", також прокоментувала свою участь у поверненні "Віднесених вітром". "Для мене це можливість подумати про те, чому класичні фільми можуть нас навчити. Прямо зараз люди звертаються до фільмів для того, щоб більше дізнатися про расові проблеми, а бестселерами Amazon стають книги про антирасизм і расову нерівність. Якщо люди дійсно будуть вчитися, то на нас чекає змістовний, чесний і продуктивний діалог про життя чорношкірих на екрані і за його межами", - заявила вона.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: В роботі Twitter стався масовий збій

HBO Max вирішив видалити фільм з вільного доступу після звернення сценариста фільму "12 років рабства" Джона Рідлі і протестів проти расової дискримінації, які охопили США і країни Європи.

Фільм "Віднесені вітром" вийшов у 1939 році, він знятий за однойменним романом Маргарет Мітчелл. Картина розповідає історію жителів півдня Скарлетт О'Хара та Ретта Батлера, а також описує події Громадянської війни в США і Реконструкції півдня.

Картина завоювала вісім премій "Оскар". Чорношкіра акторка Хетті Макденіел, яка знімалася в "Віднесених вітром", стала першою афроамериканкою, яка отримала "Оскар". У 1940 році її нагородили за кращу жіночу роль другого плану. Через расову сегрегацію Макденіел під час церемонії сиділа окремо від своїх колег по фільму.