UA / RU
Підтримати ZN.ua

Роулінг таки з'явиться в спецепізоді «Гаррі Поттера»

Її могло не бути в епізоді через скандал про трансгендерів.    

Авторка романів про Гаррі Поттера Джоан Роулінг таки з'явиться в документальному фільмі «Повернення в Хогвартс», присвяченому 20-річчю прем'єри першого фільму про юного чарівника, повідомляє The Independent.

Раніше були чутки про те, що організатори не збиралися її запрошувати на зйомки після звинувачень у трансофобії: у 2020 році вона критично висловилася у Твіттері про те, що видання Devex назвало жінок «людьми, які мають менструацію». Позицію письменниці розкритикували, зокрема, актори Деніел Редкліфф, Емма Вотсон та Руперт Грінт.

Тепер стало відомо, що в спецепізоді актори обговорюватимуть, наскільки сильно книги Джоан Роулінг вплинули на тисячі людей і на них особисто, після чого в кадрі з'явиться сама письменниця.

Читайте також: Авторка «Гаррі Поттера» випустила нову книгу — «Різдвяне порося»

«Коли виходили книжки, діти вишиковувалися в кілометрові черги. Тисячі дітей чекали на вихід кожної. Крім іншого, я захоплююся Джоан Ролінг за те, що мільйони з тих, хто на книги навіть не дивився, стали читати запоєм. І ти раптом усвідомлюєш силу тексту», - каже Роббі Колтрейн, який зіграв Хагріда.

Спеціальний епізод вийде 1 січня 2022 року.

Прем'єра екранізації першого роману про юного чарівника «Гаррі Поттер та філософський камінь» відбулася 16 листопада 2001 року. Успіх як серії книг, так і їхньої екранізації зробив письменницю Джоан Роулінг найбагатшою жінкою Великобританії.