UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія висунула на "Оскар" фільм "Сталінград"

Фільм Федора Бондарчука "Сталінград" висунуто Росією на здобуття премії "Оскар". Це перша російська картина в форматі IMAX 3D.

Фільм Федора Бондарчука "Сталінград" висунутий Росією на здобуття премії "Оскар" в категорії "найкращий іноземний фільм", повідомляє агентство "РИА Новости" з посиланням на члена російської оскарівської комісії продюсера Євгена Гидилиса.

"Сталінград" став першою російською картиною в форматі IMAX 3D. Бюджет проекту становить 30 мільйонів доларів.

Згідно з регламентом Американської кіноакадемії, кожна країна має право номінувати один фільм, який був випущений в прокат в період з 1 жовтня по 30 вересня поточного року і показаний в комерційному кінотеатрі не менше семи днів поспіль.

Зі своїми кандидатами на "Оскар" вже визначилися багато країн. Так, Польщу представить фільм Анджея Вайди "Валенса. Чоловік надії" (Walesa. Czlowiek z nadziei), Румунію - переможець Берлінського кінофестивалю "Поза ембріона" (Pozitia copilului) Калина Пітера Нецера, Нідерланди - учасник Канського кінофестивалю "Порушник спокою" (Borgman) Алекса Ван Вармердама, Францію - байопік "Ренуар. Остання любов" (Renoir) Житла Бурдо.

Україна висунула на "Оскар" фільм "Параджанов" сорежиссеров Олени Фетісової (Україна) і Сержа Аведікяна (Франція, також грає головну роль), знятий у копродукції України, Франції, Грузії та Вірменії за підтримки Державного агентства України з питань кіно, ARTE FRANCE, Грузинського і Вірменського Національного кіноцентрів.

Вручення премій "Оскар" відбудеться 2 березня наступного року в Лос-Анджелесі. Номінанти в 24 категоріях будуть оголошені в січні-лютому. Вести церемонію буде телеведуча і актриса Елен Дедженерес. Вже відомо, що почесна Нагорода імені Джина Хершолта дістанеться Анджеліні Джолі. !zn

Читайте також:

Український фільм "Параджанов" буде боротися за "Оскар"

Пакистан висуне фільм на "Оскар" вперше за майже 50 років

Forbes назвав Анджеліну Джолі найбільш високооплачуваною актрисою