UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російського гумориста Максіма Галкіна виключили з «чорного списку» Мінкульту

Гуморист виступив проти війни, яку Росія розв'язала в Україні.

Російського гумориста Максіма Галкіна виключили з переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України. Про це свідчать дані сайту Міністерства культури та інформаційної політики, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За даними сайту, зміни до списку були внесені 21 червня, водночас які саме там не уточнюється. Після цього прізвище Галкіна зі списку зникло, тепер у ньому 209 людей.

Читайте також: У Міноборони України назвали основну мету РФ у війні на даному етапі

Галкіна внесли до «чорного списку» Мінкульту у листопаді минулого року. Відомо, що у 2014 році гуморист приїжджав у тимчасово окупованій Росією Крим та брав участь у складі журі фестивалю «П'ять зірок», присвяченого святкуванню Дня Росії.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Галкін засудив агресію проти нашої країни, після чого у РФ почалося цькування проти нього. У країні-агресорі почали скасовувати виступи Галкіна, а рекламодавці відмовлятися від співпраці. Артист разом зі своєю дружиною Аллою Пугачовою та двома дітьми виїхав з Росії до Ізраїлю. 

Протягом останніх місяців артист неодноразово засуджував дії російської влади та армії, а також заявив, що частину гонорару від концертів в Ізраїлі передасть на допомогу українським біженцям.