UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вивезли фонди Каховського історичного музею

Їх переправили до окупованого Криму.

Російські окупанти вивезли усі фонди Каховського історичного музею. Їх перенаправили на територію тимчасово окупованого Криму, повідомляє Центр народного спротиву.

У ЦНС зазначають, що росіяни продовжують грабувати наукові, культурні та освітні установи, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях. Це частина стратегії країни-агресора, яка націлена на знищення української нації, адже саме музеї досліджують та зберігають народну пам'ять.

Читайте також: На Херсонщині виявили уже девять російських катівень

Нагадаємо, за час окупації територій Херсонської області російські загарбники вкрали з музеїв та інших культурних закладів майже 15 тисяч експонатів. Зокрема, чотири вантажівки РФ з награбованим майном приїхали у місто Сімферополь у тимчасово окупованому Криму.

Окрім культурних цінностей, російські солдати, як і в інших регіонах, викрали побутову техніку та сантехніку, зокрема унітази.

За даними ЮНЕСКО, станом на жовтень в Україні знищено понад 200 культурних об'єктів. Серед них 88 релігійних об'єктів, 15 музеїв, 76 будівель, що становлять історичний та/або художній інтерес, 18 пам'ятників та 10 бібліотек.