UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рок-гурт System of a Down випустив дві пісні про конфлікт у Нагірному Карабасі

Це перші роботи колективу з 2005 року.

Американський рок-гурт System of a Down випустив дві пісні, Protect The Land і Genocidal Humanoidz. Пісні присвячені конфлікту в Нагірному Карабасі і стали першими, які гурт записав з 2005 року, повідомляє «Медуза».

Всі чотири учасники System of a Down є етнічними вірменами і називають Нагорний Карабах своєю батьківщиною нарівні з Вірменією. Обидві композиції можна скачати на сторінці System of a Down на сервісі BandCamp. Прибуток від продажу треків буде направлений у Armenia Fund - американську благодійну організацію, що допомагає постраждалим жителям Нагірного Карабаху.

На пісню Protect The Land гурт також випустив кліп. У ньому кадри бойових дій чергуються з портретами жителів Нагірного Карабаху. У ньому також показують представників різних професій - лікаря, вчителя і так далі - які йдуть на війну.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Ердоган пропонує Путіну разом вирішити конфлікт в Нагірному Карабаху

Збройний конфлікт почався в кінця 1980-х років, коли Нагірно-Карабахська автономна область оголосила про вихід зі складу Азербайджанської РСР. У 1994 році було підписано угоду про перемир'я і припинення вогню між Вірменією і невизнаною Нагірно-Карабахської республікою з одного боку і Азербайджаном з іншого боку.

Конфлікт відновився з новою силою у вересні цього року. Починаючи з 08:00 26 жовтня по місцевим часом Нагірного Карабаху, в регіоні було оголошено нове гуманітарне перемир'я. 24 жовтня міністри закордонних справ Вірменії Зограб Мнацаканян і Азербайджану Джейхун Байрамов зустрілися із заступником держсекретаря США Стівеном Бігуном і держсекретарем Майком Помпео, підтвердивши прихильність до дотримання гуманітарного перемир'я, про яке домовилися 10 жовтня в Москві.

Однак у понеділок, 26 жовтня, майже відразу після початку чергового перемир'я в Нагірному Карабаху, Міністерство оборони Азербайджану заявило про порушення угоди збройними силами Вірменії.

Про те, що відбувається в Нагірному Карабаху, читайте в статті Володимира Кравченка «Осіннє загострення» і «Позиційні бої не місцевіого  значення».