UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рішення про вирізання з телеверсії "Оскара" нагородження України ухвалили, коли ще не знали переможця — Disney

В нашій країні ліцензію на показ обох версії отримало "Суспільне". 

Зі скороченої версії міжнародної телепремії "Оскар" вирізали промову українського режисера Мстислава Чернова, фільм якого здобув золоту статуетку. У Disney Entertainment пояснили це часовими обмеженнями, додавши, що рішення прибрати нагородження стрічки "20 днів у Маріуполі" ухвалили ще наприкінці лютого, коли тривав відбір номінацій та імена переможців не були відомі. Про це пише "Голос Америки".

"Втім, зведений підсумок усіх пропущених переможців, зокрема "20 днів у Маріуполі", до скороченої версії включено", — додали в Disney Entertainment.

Там розповіли, що в Україні ліцензію на показ обох версії телепремії отримало "Суспільне". 

Читайте також: Очільник МЗС Литви Ландсбергіс порадив усім прихильникам "російського миру" подивитися фільм "20 днів у Маріуполі"

Нагадаємо, фільм українського режисера Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" здобув премію "Оскар" та звання найкращої документальної стрічки року, принісши Україні першу золоту статуетку в історії. Чернов у своїй промові заявив, що обміняв би цю відзнаку на те, аби Росія ніколи не нападала на Україну. Також він закликав "найталановитіших людей світу" зробити так, аби історію було записано буквально.