UA / RU
Підтримати ZN.ua

Репер Кендрік Ламар став лауреатом Пулітцерівської премії

Репер отримав премію за альбом Damn.

Репер Кендрік Ламар у цьому році отримав Пулітцерівську премію в галузі музики за альбом Damn., який був випущений у 2017 році, повідомляється на сайті премії.

Наголошується, що в своєму альбомі Ламар показав труднощі життя сучасного афроамериканця.

У головній номінації, "Служіння суспільству", Пулітцерівську премію в цьому році отримали The New York Times (журналісти Джоді Кантор і Меган Туэй) і The New Yorker (Ронан Ферроу), - за розслідування про домагання голлівудського продюсера Харві Вайнштейна.

У номінації "Національний репортаж" були нагороджені журналісти The New York Times і The Washington Post, які писали про передбачуване російське втручання у вибори президента США і можливі зв'язки оточення Дональда Трампа з Росією.

Пулітцерівська премія була заснована відомим газетним магнатом, засновником Школи журналістики Колумбійського університету Джозефом Пулітцером (1847-1911). Згідно з його заповітом, на спеціально залишені 2 млн доларів було засновано фонд його імені.

Премія вручається щорічно. Нагорода "За служіння суспільству" не має грошового вираження, її лауреат одержує золоту медаль.