UA / RU
Підтримати ZN.ua

Речі Емі Вайнгаус продали на аукціоні за чотири мільйони доларів

Серед речей була і сукня, яку співачка одягала на свій останній концерт.

Речі співачки Емі Вайнгаус продали на аукціоні. Усього було продано 800 речей, загальна вартість яких перевищила чотири мільйони доларів, повідомляє ВВС.

Зазначається, що серед речей була й сукня, яку Вайнгаус вдягла на свій останній концерт. Її вартість становила 243 тисячі доларів (майже 6,5 мільйонів гривень). Сукню співачка та автор пісень одягала на концерт у Белграді у червні 2011 року, за місяць до своєї смерті. Ціна лота у 16 разів перевищила його початкову вартість.

Читайте також: Кросівки легендарного баскетболіста Майкла Джордана продали на аукціоні за рекордну суму

Багато інших речей також були продані дорожче за оцінну вартість. Так, червона шкіряна сумка Moschino у формі серця, з якою Вайнгауз була на церемонії вручення премії Brit Awards 2007 року, пішла з молотка майже за 205 тисяч доларів, тобто в 13 разів дорожче за свою початкову вартість. Комбінезон Temperley London, який Вайнгаус вдягала на 90-річчя Нельсона Мандели, продали за 121 тисячу доларів.

Усі виручені в ході аукціону гроші передадуть до фонду, який батьки Вайнгаус створили для людей із залежністю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше стало відомо, що альбом Девіда Боуї Toy, який він записав ще в 2011 році, вийде через шість років після смерті музиканта. Реліз платівки після запису не відбувся через конфлікт музиканта зі звукозаписною станцією.