UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура зняла зі співавтора «Ріка та Морті» звинувачення у домашньому насильстві

Після висунення звинувачень канал Adult Swim розірвав контракт з Ройландом.

Прокуратура Каліфорнії зняла звинувачення у домашньому насильстві, висунуті проти одного з творців мультиплікаційного серіалу «Рік і Морті» Джастіна Ройланда. Як повідомляє The New York Times, там вирішили, що наявних свідчень недостатньо, щоб довести факт насильства у суді.

Прес-секретар окружної прокуратури Кімберлі Еддс заявила, що рішення закрити справу було ухвалено після того, як «з'ясувалася додаткова інформація», яку вона відмовилася вказати. Сам Ройланд не визнавав себе винним за звинуваченнями.

Читайте також: Третьому організатору «п’яних вечірок» повідомили підозру у сексуальному насильстві

Після оприлюднення рішення прокуратури, він опублікував у Twitter пост, у якому заявив, що радий зняттю звинувачень, але «глибоко вражений брехнею, яка поширювалася про нього під час процесу».

«Найбільше я розчарований тим, що так багато людей поспішили судити, не знаючи фактів, ґрунтуючись виключно на слові озлобленої колишньої, яка намагається обійти належну правову процедуру та змусити мене "скасувати"», — йдеться у заяві Ройланда.

2020 року його звинуватили в домашньому насильстві та утриманні в ув'язненні жінки, з якою він зустрічався. Але публічно про звинувачення стало відомо лише у січні цього року, коли про них повідомили NBC News.

Пізніше Adult Swim, який випускає Ріка і Морті, заявив про те, що розриває контракт з Ройландом. Він є не лише автором серіалу, а й озвучив обох його головних героїв.