UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прах письменника Трумена Капоте був проданий на аукціоні

Вартість лота склала 45 тисяч доларів.

Прах американського романіста і драматурга Трумена Капоте був проданий з аукціону. Як повідомляє CNN, торги були проведені аукціонним будинком Julien.

Стартова ціна лота становила шість тисяч доларів, а підсумкова вартість досягла 45 тисяч доларів. Ім'я покупця не розголошується. За інформацією аукціонного дому, інтерес до лоту виявляли Росії, Німеччини, Китаю, США і Південної Америки. Сума угоди стала несподіванкою для організаторів - передбачалося виручити не більше 10 тисяч доларів.

Прах зберігається в різьблений японської дерев'яній скриньці. Раніше їм володіла Джоан Карсон, дружина Джонні Карсона - кращого друга письменника. Сам Карсон помер у 2005 році, його дружина - у 2015. Все майно сімейної пари, включаючи прах Капоте, нові власники будинку вирішили виставити на аукціоні.

Читайте також: Картина Пікассо "Жінка, що сидить" продана на аукціоні за 63,4 мільйона доларів


Трумен Капоте народився в 1924 році. Один з найбільш відомих його творів - новела "Сніданок у Тіффані", в 1961 році з неї було знято однойменний фільм з Одрі Хепберн у головній ролі. Крім того, він написав такі романи, як "Інші голоси, інші кімнати" і "Холоднокровне вбивство", а також безліч оповідань і п'єс. Його твори не раз були екранізовані. Капоте помер у 1984 році в будинку Карсонів.

Раніше на аукціоні була продана гітара, яка була вкрадена у Джона Леннона в 1960-х роках. Вартість гітари склала рекордні 2,4 мільйона доларів, покупець лота побажав залишитися невідомим.