UA / RU
Підтримати ZN.ua

Помер виконавець ролі Шарікова в екранізації "Собачого серця"

Володимир Толоконніков помер у віці 75 років.

Казахський актор Володимир Толоконніков, відомий, перш за все, роллю Поліграфа Шарікова в екранізації повісті Михайла Булгакова "Собаче серце", помер у віці 75 років.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Казахстан" друзі сім'ї актора, напередодні актор добре себе почував і брав участь в зйомках у Москві.

"Напередодні він добре себе почував. Знімався в кіно "СуперБобровы-2". А в суботу ввечері ось помер. Така трагедія", - повідомив співрозмовник агентства.

Актора поховають на Троєкуровському кладовищі в Москві.

Володимир Толоконніков народився 25 червня 1943 року. У 1973 році закінчив акторський факультет Ярославського театрального училища.

Широку популярність акторові принесла участь у телефільмі Володимира Бортко "Собаче серце" за однойменною повістю Михайла Булгакова, в якому він знявся у 1988 році.

Толоконніков також виконав головну роль у фільмі Петра Точиліна "}{0TT@БЬ)Ч", за яку отримав нагороду MTV-2007 в номінації "Краща комедійна роль".

Нагадаємо, раніше у Москві у віці 53 років помер актор Сергій Бездушний. Бездушний знявся в таких фільмах, як "Тріумф", "Кремлівські таємниці XVI століття", "Гроза над Руссю" і "Політ лелеки над капустяним полем". Він був також відомий за ролями в серіалах "Жуков", "Солдати", "Котовасія", "Глухар" і "Ранетки".