UA / RU
Підтримати ZN.ua

Помер відомий шведський діджей Avicii

Музиканта знайшли мертвим у оманській столиці Маскат, причини смерті Avicii тримаються в таємниці.

В Омані помер шведський діджей Тім Берглинг, що виступав під псевдонімом Avicii, про раптову кончину відомого музиканта ввечері 20 квітня розповіли його представники, повідомляє "Медуза".

Музикантові було всього 28 років.

Avicii виявили мертвим у оманської столиці Маскат. Родичі попросили ЗМІ поважати приватне життя діджея. Про причини смерті нічого не повідомляється.

Тім Берглинг народився в 1989 році в Стокгольмі. Він почав виступати в 2006 році, кар'єру діджея почалася з реміксу на музичну тему з відеогри Lazy Jones, пізніше музикант записав власний трек "Lazy Lace", який незабаром був випущений на Strike Recordings. На його музику вплинули зокрема Лейдбек Люк, Стів Анжело, Tocadisco, Daft Punk, Ерік Прідз і Аксвелл. Avicii співпрацював з багатьма відомими музикантами, у тому числі з продюсером Крісом Мартіном і Coldplay. Вигравши приз програми Піта Тонга Fast Trax, Avicii отримав багато пропозицій і в квітні 2008 року випустив трек "Manman" на лейблі Тонга Bedroom Bedlam. У травні того ж року він підписав контракти з At Night Management і Vicious Grooves.

У найвідомішого треку Avicii "Wake me up" набралося майже півтора мільярда переглядів на YouTube.

На 54-ій церемонії "Греммі" Avicii разом з Девідом Гетта були номіновані в категорії "Кращий танцювальний запис" за їх спільний трек "Sunshine". У 2013 році ще одну номінацію на "Греммі" отримав його трек "Levels" як кращий танцювальний запис.

13 вересня 2013 року Авичи випустив свій дебютний студійний альбом True, який отримав платинові сертифікації в таких країнах, як Австрія, Канада, Мексика, Норвегія, Польща, Швеція і Великобританія.

28 березня 2014 року Авичи був госпіталізований через проблеми з жовчним міхуром. У зв'язку з цим на фестивалі UMF в Майамі, де він повинен був виступати, його замінив діджей Deadmau5.

2 жовтня 2015 року Авичи випустив свій другий студійний альбом під назвою Stories.

В 2016 році Avicii відмовився від концертних виступів у зв'язку з проблемами зі здоров'ям. У нього виявили панкреатит після надмірного вживання алкоголю. Проте 10 серпня 2017 року Авичи перервав творчу відпустку і випустив міні-альбом AVĪCI (01), який складається з 6 композицій.

Всього в активі музиканта було дев'ять альбомів з композиціями, які принесли йому світову популярність.

Нагадаємо, раніше режисер Мілош Форман помер у США у віці 86 років, смерть режисера підтвердили його менеджер Денніс Аспланд і дружина постановника. Форман був дворазовим володарем "Оскара" за кращу режисуру, трьох Золотих Глобусів і премії BAFTA. Він відомий як режисер таких фільмів як "Пролітаючи над гніздом зозулі", "Амадей", "Людина на Місяці", "Вальмон" та інші.

Також раніше колишня перша леді США Барбара Буш – дружина 41-го президента Джорджа Буша-старшого і мати 43-го президента Джорджа Буша-молодшого – померла у віці 92 років.