UA / RU
Підтримати ZN.ua

Помер відомий радянський та латвійський актор Арніс Ліцитіс

Глядач пам'ятає актора з фільмів "Довга дорога у дюнах", "Міраж", "Фаворит" та інших.

На 77-му році життя помер відомий радянський, латвійський актор театру та кіно Арніс Ліцитіс.

Про цю втрату повідомив на своїй сторінці у Facebook його друг Зигізмундс Залманіс.

"Від нас пішов великий актор, хороша і приємна людина і, нарешті, мій друг Арніс Ліцитіс. Арні, тобі в небі краще, ніж було тут... Усього найкращого", - написав Залманіс.

Ліцитіс 8 січня відсвяткував свій день народження.

Він народився і виріс у Ризі. У кіно Арніс дебютував у 1965 році у картині "Двадцять років по тому" режисера Аїди Манасарової. На рахунку Ліцитіса понад 200 телевізійних робіт, у тому числі у фільмах "Довга дорога у дюнах", "Міраж", "Фаворит", "Багач, бідняк", "Наказано взяти живим" та багатьох інших.

Читайте також: Помер легендарний футболіст-рекордсмен мадридського "Реала"

Останні 25 років актор працював на сцені Ризького російського драматичного театру. Він був одружений з латвійською акторкою Інгою Айзбалте.

Раніше повідомлялося, що 37-річний французький актор Гаспар Ульєль помер після нещасного випадку на гірськолижному курорті Ла Розьєр.

За даними видання Le Monde, 18 січня Ульєль зіштовхнувся з іншим лижником на перетині схилів. Через сильний удар головою він знепритомнів.

Актора госпіталізували до університетського лікарняного центру Гренобля, його стан одразу оцінювався як тяжкий. 19 січня він помер.