UA / RU
Підтримати ZN.ua

Помер один із творців Скубі-Ду Кен Спірс

Три місяці тому помер колега Спірса Джо Рубі.

Один з творців анімаційної серії «Скубі-Ду» і один із засновників Ruby-Spears Productions Кен Спірс помер у віці 82 років, повідомляє Variety. За словами сина Спірса, Кевіна, він помер від ускладнень деменції з тільцями Леві.

«Кен назавжди запам'ятається своєю дотепністю, умінням розповідати історії, вірністю сім'ї і твердою трудовою етикою. Кен не тільки залишиться в пам'яті своєї родини, він торкнувся життів багатьох як співавтор «Скубі-Ду». Він був взірцем для наслідування протягом всього свого життя і продовжить жити в наших серцях», - заявив Кевін Спірс.

Кен Спірс народився в 1938 році. Він виріс в Лос-Анджелесі, де подружився з сином продюсера Вільяма Ханна, який в 1959 році прийняв його на роботу в свою компанію Hanna-Barbera Productions як звукорежисера. Під час роботи в цій компанії Спірс познайомився з Джо Рубі, з яким вони і створили Скубі-Ду і інші мультиплікаційні серії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Опубліковано трейлер мультфільму «Рая та останній дракон»

У 1977 році вони заснували власну студію, Ruby-Spears Productions. Студія випустила такі мультфільми, як «Елвін і бурундуки», «Тандарр-варвар» і інші.

Рубі помер в серпні цього року.