UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пішла з життя Руслана Писанка: п'ять фільмів та серіалів з актрисою

Писанка зіграла у культовому «Вогнем та мечем», а також взяла участь в озвучуванні українського мультика.

19 липня стало відомо про смерть української телеведучої та актриси Руслани Писанки. Вона померла у віці 56 років у Німеччині, куди змушена була виїхати після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Тут у актриси діагностували тяжку хворобу.

Читайте також: Опубліковано трейлера документального фільму про перший місяць повномасштабного вторгнення РФ

Українські глядачі знають Писанку не лише як яскраву телеведучу, а й талановиту актрису. Вона грала як комедійні, і драматичні ролі, і навіть брала участь у озвучуванні мультфільмів.

«Кілька любовних історій»

Фільм Андрія Бенкедорфа вийшов 1994 року. В його основу лягли новели письменників італійського Відродження Джованні Бокаччо, Франческо Грацціні-Ласка, Аньоло Фіренцоли. Писанка зіграла головну роль, Меї, в одній з новел.

Кадр з фільму

«Москаль-чарівник»

За роль у цьому фільмі Писанку разом з іншими акторами було нагороджено премією імені Олександра Довженка.

Актриса зіграла Тетяну, дружину козака Михайла, який поїхав у справах, а до їхньої хати почав ходити москаль Лихий. Але раптово чоловік повертається додому.

"Вогнем і мечем"

Драма Єжи Гоффмана, яка розповідає про польсько-українські відносини періоду князя Яреми Вишневецького та гетьмана Богдана Хмельницького. Писанка зіграла роль відьми Горпини. Вона жила в Чортовому яру і була сестрою полковника Донця та приятелькою головного героя фільму Юрія Богуна.

«Чорна рада»

Телесеріал за мотивами твору Пантелеймона Куліша. Після смерті Богдана Хмельницького розпочинається боротьба за владу між Якимом Сомком та Іваном Брюховецьким. Кульмінацією протистояння стає Чорна рада 1663 року.

Писанка зіграла Мелашку, дружину козака Михайла Череваня, роль якого виконав Богдан Бенюк.

«Микита Кожум'яка»

Актриса не лише знімалася у фільмах та серіалах, а й взяла участь у озвучуванні мультфільму. Так, вона подарувала свій голос відьмі Сірінзі у мультфільмі «Микита Кожум'яка» 2016 року.