UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перший онлайн кінотеатр українського документального кіно розповість про права людини

Всі фільми зняті в Україні і про українців силами різних громадських організацій спільно з Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини.

В Україні з'явився перший онлайн кінотеатр Docu/Space , який демонструє документальні фільми про права людини.

Як повідомляє прес-служба кінотеатру, всі фільми зняті в Україні і про українців силами різних громадських організацій спільно з Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини.

"Ми прагнемо надихнути глядачів на активні дії, пропонуючи історії звичайних громадян. Вони можуть бути вашими колегами по роботі, сусідами по дачі, їздити однією з вами маршруткою, вони не роблять нічого надзвичайного. Хтось створив і очолив ОСББ і тепер мешканці багатоповерхівки платять чесну ціну за комунальні послуги; хтось виріс у нетрях ромського табору, але здобув вищу освіту, став юристом і відкрив Центр правової консультації для ромів; а хтось у час ворожої агресії організував збір грошей і речей для допомоги воїнам-добровольцям. Героїв фільмів об'єднує прагнення справедливості, потреба в добрих справах та усвідомлення того, що держава починається з нас самих", - розповіли організатори проекту.

Docu/Space представляє документальні цикли "Нові герої" і "Ромська мрія", а також короткі фільми: "Ассоль", "Південний рубіж" і "Ротація", а також до уваги глядачів запропоновано фільм "Хоттабич і його команда" з циклу "Євромайдан. Енциклопедія громадських ініціатив самоорганізації".

Програма онлайн-кінотеатру буде постійно наповнюватися новими фільмами.

Фільми онлайн кінотеатр Docu/Space створено за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження" та Міжнародного фону Ч. С. Мотта.

Раніше повідомлялося, що українська діаспора представить документальний фільм про Евромайдане.