UA / RU
Підтримати ZN.ua

Організатори «Оскара» вперше проведуть серед глядачів голосування за найкращий фільм

Проголосувати зможуть користувачі Twitter.

Американська кіноакадемія, яка вручає премію "Оскар", цього року проведе серед глядачів голосування за звання найкращого фільму. Переможця у цій категорії оголосять на церемонії нагородження, яка відбудеться 27 березня, повідомляє Variety.

Зазначається, що голосування буде організовано спільно з Twitter. Користувачі можуть опублікувати пост з назвою найкращого, на їхню думку, фільму. Повідомлення має містити хештег #OscarsFanFavorite. При цьому можна вказувати будь-який фільм, що вийшов у 2021 році, а не тільки ті, що були номіновані на «Оскар».

Варто зазначити, що нагороду переможець голосування глядачів не отримає.

Читайте також: Український фільм не увійшов до короткого списку претендентів на «Оскар»

Проголосувати можна з 14 лютого по 3 березня. Серед тих, хто проголосував у Twitter, будуть обрані три переможці, яким оплатять поїздку до Лос-Анджелеса на церемонію «Оскар» наступного року.

Крім того, з 14 лютого до 3 березня можна буде проголосувати за улюблений момент із фільму. Переможця також оприлюднять і покажуть на церемонії нагородження. Для того, щоб проголосувати за улюблений момент, необхідно опублікувати у Twitter пост з хештегом #OscarsCheerMoment. З-поміж тих, хто проголосував, оберуть п'ять осіб, які отримають річний абонемент на фільми в будь-який кінотеатр на вибір.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Нагадаємо, номінантів на «Оскар» оголосили 8 лютого. За звання найкращого фільму цього року боротимуться "Белфаст", "Кода", "Не дивіться нагору", "Сядь за кермо моєї машини", "Дюна", "Король Річард: Виховуючи чемпіонок", "Лакрична піца", "В руках пса", "Алея кошмарів", "Вестсайдська історія".