UA / RU
Підтримати ZN.ua

Організатори "Євробачення" оштрафували українців за футболки з принтом FREE AZOVSTAL DEFENDERS

Також alyona alyona та Jerry Heil звернулися із закликом до світу.

Організатори пісенного конкурсу "Євробачення", який проходив у шведському місті Мальме, оштрафували українську делегацію за футболки з написом на підтримку полонених захисників "Азовсталі".

Про це повідомила співачка alyona alyona на своїй сторінці в Instagram. Вона зазначила, що охорона перевіряла речі на предмет і якщо знаходила на ньому якийсь напис, то заклеювала його скотчем або просила зняти одяг. Проте команда вдягла футболки FREE AZOVSTAL DEFENDERS і в такий спосіб змогла потрапити у грін-рум (зону відпочинку для виконавців).

Читайте також: Політика чи ні: як голосували за Україну на "Євробаченні" з початку повномасштабної війни

"Ми знали, що коли робитимуть повтори виступів усіх артистів, то покажуть і саму делегацію. Коли до нас підійшла камера, команда швидко розкрилася і показала наш заклик на весь світ. Ми дуже ризикували, проте все вийшло. Відбилися просто фінансовим штрафом.

Я неймовірно рада, що нам вдалося нагадати світу про наших військовополонених", ‒ написала alyona alyona.

alyona alyona/Instagram

Читайте також: alyona alyona та Jerry Heil прокоментували своє третє місце на "Євробаченні"

Окрім того, на конкурсі стався ще один скандал за участю організаторів. Вони заборонили використання прапору ЄС. Єврокомісія оцінила такі дії як "дискредитацію символу, який об’єднує всіх європейців".

Нагадаємо, у Мальме закінчився фінал "Євробачення-2024", перемогу в якому вперше в історії конкурсу здобула небінарна особа Nemo зі Швейцарії.

Читайте також: Переможці "Євробачення-2024" розбили скляний трофей

Дует співачок від України alyona alyona і Jerry Heil з піснею Teresa & Maria зайняв третє місце. Свій виступ на "Євробаченні" виконавиці закінчили таким посланням: "Єдність для світу. Мир і свободу Україні".

Також українська делегація на одягла футболки на підтримку військовополонених і закликала до обміну "всіх на всіх". А перед цим у травні 2022 року під час свого виступу на шоу гурт Kalush Orchestra закликав врятувати Маріуполь і його захисників, які тримали оборону на заводі "Азовсталь".