UA / RU
Підтримати ZN.ua

Організатори фестивалю молодої української режисури планують розширити формат

Організатори фестивалю хочуть, щоб у його рамках було презентовано найкращі не тільки режисерські роботи молодих, але й акторські. Однак фестиваль потребує допомоги держави.

Організатори Всеукраїнського фестивалю молодої режисури планують розширити його формат. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна" повідомив художній керівник Молодого театру Андрій Білоус.

"Сподіваюся, фестиваль молодої режисури житиме. Ми сподіваємося розширити його формат. Робоча назва - "Молодий театр. Молодий фестиваль". Хочемо, щоб у рамках цього фестивалю було презентовано найкращі не тільки режисерські роботи молодих, але й акторські. Щоб молодь заявляла у нашій фестивальній афіші і цікаві інноваційні театральні проекти", - сказав Білоус.

У той же час він підкреслив, що фестиваль потребує допомоги держави. "І насправді, це такі копійки, про які навіть соромно говорити. Для масштабів держави це суща нісенітниця. І все ж будь-яка важлива справа вимагає коштів. І зусиль", - підкреслив він.

У новому сезоні також анонсують ще один проект - "Молодий театр. Молода поезія". В основі - ідея "переклички часів": рання поезія Тараса Шевченка і вірші молодих українських поетів початку XXI століття.

На думку Білоуса, "щоб розчути Шевченка, ми повинні почути і наш час". Яких конкретно поетів буде запрошено на цей вечір, театр поки не афішує, але сценарний хід вечора полягає в наступному: молоді актори Молодого читають романтичні вірші раннього Шевченка та запрошують на сцену наших поетів-сучасників вже зі своїми віршами. Таким чином, очевидно, буде реалізована ідея про спадкоємність. Прем'єру проекту заплановано на березень, коли буде широко відзначатися 200-річчя з дня народження великого Кобзаря.

Детальніше читайте в інтерв'ю Катерини Константинової та Андрієм Білоусом у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn

Читайте також:

У Києві стартував всеукраїнський фестиваль молодої режисури імені Леся Курбаса

Керівництво Національної опери ставить крапку у кар'єрі співачки, яка назвала учнів українських шкіл "бидлом"

Театри з Японії та Ізраїлю покажуть свої вистави на Чехівському фестивалі в Ялті