UA / RU
Підтримати ZN.ua

ONUKA привітала українців з Різдвом власною версією "Щедрика"

Вона побажала українцям щасливих свят, а Україні – миру.

ONUKA привітала українців з Різдвом виконанням в аеропорту власної версії української колядки "Щедрик" авторства композитора Миколи Леонтовича.

У понеділок, 25 грудня, католики, протестанти, послідовники багатьох помісних Православних церков відзначають Різдво Христове.

"Розпочинаються свята. Різні. Дивні. Магічні. Кожен обирає собі своє свято. Для мене особисто абсолютним зимовим саундтреком є "Щедрик" Миколи Леонтовича. І хоч його чутно із кожного кутка, він завжди мене радує. Наш рік був дуже плідним. Виснажливим. Цікавим. Неперевершеним. Неочікуваним. Сотні виступів, різні люди, міста і краї. Захоплюючі зйомки, щоденна студійна робота, репетиції і запис оркестру, аншлаги в старовинних театрах та надсучасна сцена "Євробачення". Я дякую моїй команді та музикантам – ви неперевершені, сумлінні, талановиті та найкращі Люди!", - написала лідер колективу Ната Жижченко на сторінці в Facebook.

Вона також пояснила, чому для запису привітання було обрано сааме аеропорт.

"Чому ми вирішили відзняти це відео в аеропорті? Тому що "дорога" стала нашою другою домівкою і весь рік ми "літали, як ластівочки"! Щасливих всім свят. Миру нашим домівкам!", - додала вона.

Як повідомлялося раніше, у суботу, 23 грудня, рок-гурт O.Torvald представив кавер на українську колядку "Щедрик".

13 грудня виповнилося 140 років з дня народження Миколи Леонтовича – автора "Щедрика", української колядки, популярною як у нас в країні, так і в усьому світі.

Уперше "Щедрик" був виконаний хором Київського університету у 1916 році, під час роботи композитора у Києві. Перший запис пісні був зроблений у 1922 році в Нью-Йорку, виконав її український хор під керівництвом Олександра Кошиця.

DT.UA зібрало 10 найбільш яскравих варіантів виконання "Щедрика", які в будь-яку пору року змушують відчути справжній дух Різдва.